Színes Térség

A Szociális Munka Napját ünnepelte a Szivárvány Otthon

A napokban Mártélyon ünnepelte a Szociális Munka Napját a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon. Ehhez tartozik az óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona és a makói Idősek Otthona is.

Az idén rendhagyó módon, majd’ egy hónappal korábban szervezték meg az ünnepséget (a hivatalos időpont nov. 12 – a szerző), hogy a mártélyi Tisza-holtág nyújtotta gyönyörűséges őszi környezetben, felhőtlen örömben és jó érzésekkel emlékezhessenek meg az intézmény dolgozói a szakma piros betűs napjáról. A rendezvénynek a Bodnár Bertalan Oktatási központ adott helyet, ahol a három intézmény több mint száz dolgozója és a meghívott vendégek vettek részt.

Ez a nap a szociális szféra hétköznapi hőseiről szól, azokról akik egész évben, fáradhatatlan odaadással, önzetlen tisztelettel és alázattal végzik azt a munkájukat, s akiket sokszor méltatlanul becsül le a társadalom. Ez a nap olyan, amikor egymásra figyelhetnek, lazítanak kicsit, sokat beszélgetnek, örülnek egymásnak, felszabadultan ünnepelnek.

A délután játékos sportvetélkedővel kezdődött, minden intézményből két, ötfős csapat versenyzett egymással. Volt itt célba dobás, homoköntés bekötött szemmel, activity, kötélhúzás, kvíz, és tréfás táncverseny is.

navigate_before
navigate_next

Kiss Ildikó intézményvezető ünnepi beszédében köszöntötte a munkatársakat és a meghívott vendégeket: Bálint Gabriella vásárhelyi önkormányzati képviselőt, Nyári Amáliát, az SZGYF Csongrád Megyei Kirendeltsége megbízott vezetőjét, valamint Rácz Saroltát, az SZGYF Csongrád Megyei Kirendeltsége szervezetirányítási osztályvezetőjét. Bálint Gabriella személyesen is megköszönte a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon odaadó és példaértékű munkáját. Szintén nagyrabecsülését fejezte ki beszéde során Nyári Amália, aki dicséretként említette, hogy az intézmény átalakulása sokkal simábban, zökkenőktől mentesen folyt le, mint az általában várható. Különleges megtiszteltetésként felolvasták Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünneplőkhöz szóló személyes köszöntőjét.

Az ünnepi beszédek után a játékos vetélkedő csapatait díjazták az intézmény vezetői, majd a hagyományoknak megfelelően adták át a kiemelkedő munkájukért elismerésben részesített dolgozók kitüntetései. Hódmezővásárhelyen elismerésben részesült: Vargáné Fekete Krisztina ápolónő Nagy Annamária ápolónő és Majsai Beatrix intézményvezető-helyettes.

Óföldeákról Varga Józsefné takarító és Széles Lászlóné ápolónő vehetett át kitüntetést, míg a makói Idősek Otthonából Czavalingáné Varga Mária megbízott részlegvezető, Kiefer Katalin főnővér-helyettes és  Molnár Mihályné konyhai kisegítő vehetett át elismerő oklevelet.

Ez alkalommal búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló Tóth Zsuzsanna és Mónus Imre vásárhelyi valamint az óföldeáki Rakonczai Sándornét, szeretettel köszönve meg nekik az együtt töltött éveket. Az est további részében költötték el a résztvevők az óföldeákiak által főzött babgulyást. A Csongrád Megyei Szivárvány Otthon munkatársai kiváló hangulatban, valóban egymást ünnepelve, felszabadultan beszélgettek és vacsora után táncra is perdülhettek. A talpalávalót Arany-Tóth Attila szolgáltatta. A mulatság részeként, késő este tombolát húztak, ami csak rásegített az amúgy is remek hangulatra.