Hírek Térség

Névtelen Istvánok, Máriák és Józsefek ünnepe Maroslelén

Maroslelén az ’56-os forradalom és szabadságharcra általában a helyi általános iskola végzősei emlékeznek meg. Rövid előadással léptek a színpadra péntek délután a gyerekek.

Gajáta Fanni – Maroslele

Maroslelén a falu közösségéhez szorosan kötődnek az általános iskolások is: sok programmal, előadással szórakoztatják a lakosokat. Ilyen volt a péntek délután is, ugyanis a nyolcadikosok idézték fel az 1956-os eseményeket. Németh Domonkos, az intézmény igazgatója is megemlékezett az október 23-ai történésekről.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A 13 éves Nagy Ramóna is részt vett a Faluházban előadott darabban. Őket Frankó Tamás, az osztályfőnökük készítette fel. Körülbelül 2 hétig gyakoroltak.

– Mindenki meseszerűen mondta el a saját részét. Mi már tanultunk a forradalom és szabadságharcról, így nekünk nem volt új, de a tanárunk elmondta, próbáljuk úgy előadni, hogy a kicsik is megértésék – fogalmazott Ramóna. Bár szeret iskolai darabokban szerepelni, de nem szeretne ezzel foglalkozni a jövőben. – A József Attila Gimnáziumban fogok továbbtanulni, média szakon.