Hírek Térség

Forradalmár hősökre emlékeztek Apátfalván

Az 1956. október 23-i eseményeket idézték fel az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola 6. osztályos tanulói a péntek délutáni megemlékezésen. Beszédet mondott Szekeres Ferenc polgármester és Antal Sarolta képviselő is.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Ebben a hónapban már második alkalommal emlékeztek meg a hősökre Apátfalván. Péntek délután az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai előtt hajtottak fejet a lakosok. Szekeres Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta, a legtöbb családnak van valami emléke, élménye az 1956. október 23-i eseményekkel kapcsolatban. Kiemelte, korunk forradalma ma más formában ölt testet, más arcot mutat.

– De ugyanúgy, mint akkor, most is küzdelmet folytatunk a szabadságunkért. Látjuk kormányunk igyekeztét, amelyet a kötelező betelepítési kvóta ellen folytat. Amikor a történelemben népvándorlás indult, akkor a felkészületlen, gyenge országok, birodalmak mind elbuktak az idegen nyelvű, idegen vallású népek nyomása alatt – hangzott el a polgármesteri beszédben.

Antal Sarolta települési képviselő is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt. S hogy mi hangzott el az ünnepi beszédben, azt hallgassák meg a képviselőtől.

A műsorban közreműködött a Borbély András Band és a Dózsa György Általános Iskola hatodik osztálya. A gyerekek felidézték az október 23-ai eseményeket. Mátó Domonkos is részt vett az előadásban. A diák elmondta, szép volt látni, hogy ennyien megemlékeznek erre a történésre és jó volt látni, hogy sokan összegyűltek ez alkalomból.

– Ilyenkor a forradalmár hőseinkre emlékezünk meg. Én Makray R. László: Memory ’56 című versét szavaltam el – nyilatkozta Domi.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepség végén koszorút helyeztek el az 1956-os emléktáblánál.