Hírek Makó

Makovecz Benjámin: nem vagyok korrupt

A Makona Tervező Iroda vezetője ezekkel a szavakkal reagált a Jobbik minapi közleményére, melyben a makói pártszervezet azt írta, hogy makói fürdőfejlesztés véleményük szerint túl van árazva, és ez felveti a korrupció gyanúját

Korom András – Makó

– Olvastam a Makói Csípős bejegyzését korrupcióról, gyanúról, arról, hogy 5,6 milliárd forint óriási összeg, a beruházás véleményük szerint túl van árazva, s hasonló nagy ívű gondolatokat. Nagyon szívesen elkezdeném tisztázni magam a korrupció vádja alól, ha lenne itt erre fogadókész személy – jelentette ki Makovecz Benjámin azon a Farkas Éva Erzsébettel és Gerencsér Judit tervezővel közös mai sajtótájékoztatón, melyen részletesen bemutatták, hogy a fürdőbővítés a jelenlegi tervek szerint mibe kerül.

Makovecz Benjámin elmondta, hogy a többszöri  a várossal folytatott egyeztetéseken, megbeszéléseken Zeitler Ádám jobbikos képviselő nem tett fel kérdéseket a fürdőfejlesztéssel kapcsolatban sem neki, sem a cégének. Hozzátette, ezeken a megbeszéléseken – melyek nem zártkörűek voltak – néhány képviselő kétségét fejezte ugyan ki, de közvetlen támadást nem érzékelt. – A megbeszélésen a korrupció szó nem merült fel, ilyen vád nem hangzott el – tette hozzá. Makovecz Benjámin elmondta, szerinte a korrupció azt jelenti, hogy sokkal több pénzt kapna, mint amiért megdolgozott. De nem tudta megmondani, hol lett volna ilyen mozzanat a fürdőfejlesztés tervezésekor.

A makói önkormányzat egyébként 300 millió forintos tervezői szerződést írt alá, de ez a fürdő mellett a könyvtár és környezete tervezését is magában foglalta. Ebben az összegben – melyet még nem is kaptak meg – a tervező alvállalkozói (elektromos tervező, statikus, kerttervező stb.)  díja is benne van.

– Aki azt gyanítja, hogy korrupt vagyok, azt arra kérem, mesélje el ezt a lehetőséget, mert akkor lehet, hogy ki tudnám azt használni –  jegyezte meg szarkasztikusan Makovecz Benjámin. – A túlárazással kapcsolatos vélemény, anélkül, hogy nem tették hozzá a saját, felkészült embereik által készített költségvetést, csak gyanú, hangulatot szül, nem állítás, csak sár. Ez csak köpködés – fogalmazott. Hozzátette, hogy bár néhányak szerint mindez édesapja, Makovecz Imre emlékét is sérti, de szerinte nem így van, hiszen az ezek felett áll.

Hogy magáról a fürdőbővítésről mi hangzott el, arról hamarosan olvashatnak.