Ország-világ Sport Színes

A lányok uralták a focilabdát csütörtökön

Sporthetet tartanak a városban október 19. és 26. között. Minden nap más sportágban versenghetnek a középiskolák diákjai. Csütörtökön a lányok teremfociban mérkőztek egymással, s végül a JUGYU csapat lett az első helyezett.

Gajáta Fanni – Makó

A József Attila Gimnázium, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola lány focicsapataié volt a főszerep a sporthét negyedik napján.

navigate_before
navigate_next

A legtöbb lány hobbiból választotta ezt a sportágat. A návays Szokol Evelin 7 éve rúgja a bőrt: komolyabban szinten is űzte a sportot, de ma már hobbi szinten focizik egy sérülés miatt. A Návay női focicsapata már régóta fenn áll, többször részt vesznek a Fair Play Cupon is.

– Pár évig kézilabdáztam, de ötször volt műtve a kezem és ezért a focit választottam – mondta Evelin. Elsőként a návaysok játszottak a JUGYU-sokkal. Evelin elárulta, kicsit jobb meccsre számított. – Nekünk Kolozsvári János az edzőnk. Körülbelül tízen alkotjuk a csapatot, de sokszor attól is függ, hányan vagyunk egy edzésen, hogy ki, mikor ér rá.


A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata. 

Magyar Vivien a JUGYU csapatát erősíti. Ő 4 éve csatlakozott a lányokhoz, azonban kisebb szünet után tért vissza az iskola egyletébe. Vivien az apukája miatt is választotta a labdarúgást.

– Régen ő is focizott, szerintem tőle örököltem a labda utáni szaladgálási vágyat, de régen kézilabdáztam is. A városi női foci csapatnak is tagja vagyok, bár mostanában nem jártam ott – fogalmazott Vivi. A JUGYU-sokat Rónai Emil készítette fel, eredményesen. Az első helyen végeztek a lányok.

A lány labdarúgás eredményei :

  • I. helyezett Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola Jugyu csapata
  • II. helyezett Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma KERI csapata
  • III: helyezett József Attila Gimnázium JAG csapata
  • IV. helyezett. Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola csapata.