A makói és térségi általános iskolákból érkeztek második, harmadik osztályos tanulók a Bartók iskolába. Miután a gyerekek felolvasták a saját szövegeiket, minden résztvevő, egyesével olvasta fel a verseny szövegét.

Gajáta Fanni – Makó

Második alkalommal szervezték meg a Bartókban a „Szépen olvasok” versenyt, amelyen második, harmadik és negyedik osztályos tanulók vettek részt. Ezen a megmérettetésen szépirodalmi szövegekkel készültek a gyerekek. Borkáné Dudás Mónika intézményvezető elmondta, azért is döntöttek a verseny megrendezése mellett, mivel fontosnak tartják a versek és mesék felolvasását.

Makóról, Apátfalváról, Kiszomborról és Nagyérről is érkeztek diákok a megmérettetésre. Varga Szilárd és Berczán Áron az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolából jöttek, őket Mátó Mátyásné készítette fel. Mindkét fiú szeret olvasni és még nyáron is szívesen vettek elő egy jó könyvet.

– Ami a kezembe esik és el tudom olvasni, azt szívesen végig is olvasom. Nyáron a Vuk nagyon tetszett. Szerintem fontos az olvasás, mert ha például nagy korunkban lesz egy szerződés, ahol lesz kisbetűs rész is, azt meg kell tudnunk érteni. Nem lenne jó, ha becsapnának minket – mondta a 10 éves fiú. Ő egy Peruról szóló szöveggel készült a mai versenyre.

– Szerintem nem volt nehezebb a kapott szöveg, mint amit hoztunk magunkkal, sőt könnyebb volt – vette át a szót Áron, aki a természettudományos és sportról szóló könyveket szeret olvasni. – Én Dél-Amerikáról olvastam.

A térségi „Szépen olvasok” versenyen a következő eredmények születtek:

2. évfolyam:

 1. Almási Noel (Szikszai György Református Általános Iskola)
 2. Szabó Lilla (Návay Lajos Általános Iskola – Földeák)
 3. Tokai Hédi (Kálvin Téri Református Általános Iskola)

3.évfolyam:

 1. Mátó Viktória (Magyarcsanádi Református Általános Iskola)
 2. Babar Balázs (Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézmény)
 3. Szabó Adrienn (Kálvin Téri Református Általános Iskola)
 4. István Szonja: Návay Lajos Általános Iskola – Földeák

4.évfolyam:

 1. Szenti Liliána (Návay Lajos Általános Iskola – Földeák)
 2. Gesztesi Alexa (Makói Általános Iskola Almási Tagintézmény)
 3. Szabó Virág (Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézmény)
 4. Köteles Máté (Kálvin Téri Református Általános Iskola)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest