Hírek Makó

Sanyi bácsinál már kitűzték a nemzeti trikolort

Ma délelőtt Igaz Sándor Szunyog utcai házánál tűzték ki az általa a várostól igényelt nemzetiszín zászlót. Azt mondta, hogy nem magyarkodni akar vele, a lobogó neki azt jelenti, magyar, itt él és ez a hazája.

Gajáta Fanni – Makó

Igaz Sándor érdeklődve figyelte, ahogy fúrták fel a nemzeti színű lobogó tartóját a kőoszlopára. Elmondta, valószínű feljebb szerelteti, mert tart attól, hogy így valaki eltulajdoníthatja a zászlót. Akkor nem csak az ünnepekre helyezi ki majd azt.

– Nem akarok magyarkodni, mert mostanában ez a divat és ezt nem csinálom. Anno sok amerikai filmet láttam és mindig irigyeltem őket, hogy minden kertes házban fel van húzva az amerikai zászló. Hogy ez nálunk miért nem divat, azt nem tudom. Nálunk az a furcsa, ha valaki kiteszi, míg Amerikában meg éppen az a rendkívüli, ha valaki nem teszik ki – fogalmazott Sanyi bácsi, akinek a zászló azt jelenti, hogy magyar, itt él és ez a hazája.

Toldi János képviselő elmondta, egyre több településen és városban, határon innen és túl szokás, hogy kitűzik a zászlót helyeznek ki a nemzeti ünnepeken, de hétköznaponként is. Hozzátette, nem biztos, hogy október 23-ig minden igénylő megkapja a lobogót, de az azt követő nemzeti és városi ünnepekkor már kint lehetnek a zászlók.

– A magyar trikolor nem egy országot köt össze, hanem egy nemzetet szimbolizál – tette hozzá a képviselő.