Hírek Makó

Gyorsítaná a honvédi sáros utcák rendbetételét a képviselő

Sánta Sándor a Honvéd rehabilitációjától függetlenül szeretné elérni valamennyi, ebben városrészben található sáros utca mielőbbi rendbetételét. A körzet települési képviselője erről a hétvégi Honvéd napon beszélt.

Korom András – Makó

Már csak a Honvédban maradtak sáros, azaz még útalappal sem rendelkező utcák, ugyanis a korábbi városvezetés(ek) idején ezekre nem sikerült aszfaltot húzni. Az ügyben ebben a ciklusban történtek előrelépések, így például a Bem utca két sáros szakaszát 2015 őszén töltötték föl.

A sáros Sarkantyú utca legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a szeptemberi nagy esőzések után a felázott úttestről egyik reggel az árokba csúszott a szemetes autó, amit onnét csak estére sikerült kiszabadítani.

Olvasónk fotóján a szemetes autó kiemelése.

Bár a jelenlegi önkormányzat többször is gréderezte már a földes utcákat, de a sima út csak a következő esőig tart, akkor a járművek ugyanis ismét összevágják azt.

Az önkormányzat pályázott a városrész rehabilitációjára, az egymilliárdos összeg első részét már elnyerték, de ez közösségi programokra, képzésekre fordítható, s előfeltétele a folytatásnak. Az utóbbi jelenti majd a városrész rehabilitációját, s ebben szerepel egyebek közt az utak felújítása is.

Hallgassa meg mit is mondott Sánta Sándor a sáros utcákról és a türelmetlenségről.