Hírek Makó

Czirbus: a Jobbik most azt ellenzi, ami a választási programjában szerepelt

A Fidesz makói elnöke tegnap sajtótájékoztatón mondta el a véleményét arról, hogy a Jobbik a makóiak akaratával szembe menve nem szavazta meg a fürdőbővítést. Erre a Jobbik közleményben válaszolt, mely szerint az építkezés túlárazták. Ma délután Czirbus Gábor erre reagálva Simicska pártnak nevezte a Jobbikot.

Korom András – Makó

Czirbus Gábor a mai sajtótájékoztatón elmondta: ahhoz képest, hogy a Jobbik a 2014-es választási programjában, azaz a Návay tervben 50 méteres uszodát ígért, most a 25x33méteres medencét sem tudják támogatni, illetve 25×16 méteres medence képét lobogtatta meg Zeitler Ádám, a párt települési képviselője.

– A Jobbiknak semmi sem drága, még az sem, hogy a Makona Tervező Irodát korrupcióval és túlárazással vádolja meg. Mélységesen felháborít, hogy azt a tisztességes tervezőirodát vádoltak meg, mely több makói épületet tervezett. A fürdőbővítés terveit Makó rendelte meg és fizette ki teljes egészében. A városnak és munkatársainak sem a tervezéshez, sem az árajánlathoz nem volt köze, ahogy kivitelezőnek sem – mondta.

A Fidesz helyi elnöke hangsúlyozta, hogy a Makovecz Imre alapította, és ma a fia által vezetett Makona Tervező Iroda vezetői több nyilvános testületi ülésen, de a képviselőkkel tartott zárt körű ülésen is részt vettek, s ezeken minden kérdésre válaszoltak. Ezzel a lehetőséggel a Jobbik is élhetett volna. – Akkor nem tettek fel kérdéseket, helyette elsunnyogták azokat. A Simicska pártnak a plakát ügyével kellene foglalkoznia, nem pedig a Makona tervezőirodával – mondta a Fidesz makói elnöke.

Czirbus Gábor azt javasolta a polgármesternek, hogy hívják meg a Makona Tervező iroda munkatársait, s tisztázzák a tervek körüli részleteket, hogy mindenki tisztán lásson a fürdőbővítés ügyében.

Megkérdeztük a Fidesz elnökét, hogy milyen műszaki tartalma van annak az 5,6 milliárdos uszodakomplexumnak, mely építési költségét kifogásolja a Jobbik makói szervezete.

Hallgassa meg erre mit mondott Czirbus Gábor, azon kívül, hogy például két új kutat is fúrni kell az új uszoda vízellátása érdekében: