Színes

Rengeteg nyugdíjas szórakozott és pihent a Hagymatikumban

Hatalmas érdeklődés övezte a Hagymatikum Gyógyfürdő mai nyugdíjas találkozóját. Makóról, a kistérségből, Szegedről, illetve Szerbiából és Romániából is fogadtak vendégeket.

Gajáta Fanni – Makó

Egész délelőtt kígyózó sorok álltak az Egészségség Fejlesztési Iroda által szervezett ingyenes egészségügyi mérésein. Az EFI munkatársai többek között csontsűrűséget, vérnyomást, vércukorszintet mértek és a férfiaknál PSA-t határoztak meg. Molnár György azért érkezett Szegedről, hogy ezeken a vizsgálatokon részt vegyen.

– Régen sűrűbben jártunk ide Makóra, de mostanában inkább Hévízre utazunk a feleségemmel. Ha azt a gyógyvizet áthoznák Szegedre, nem is mennénk sehová. Most ezért vagyunk a Hagymatikumban, hogy részt vehessünk a méréseken és fürödjünk is – fogalmazott Gyuri bácsi, amíg a csontsűrűség-mérésre várt. – Nagyon tetszik az épület, impozáns. Építész szemmel is kifogástalan és emellett a szolgáltatások is jók.

Nemcsak az egészségügyi méréseken vettek részt sokan, hanem a medencékben is többen pihengettek vagy éppen vízi tornán mozgatták át magukat. A kültéri termál medencét is sokan választották. Ott találkoztunk a pitvarosi Hámos Istvánnal, aki éppen elköszönt az ismerőseitől.

– 365 napból 365-öt járok a fürdőbe, mivel éves bérletem van – mesélte a pitvarosi férfi. – Mind a négy nyugdíjas találkozón is részt vettem. Szerintem jó ez a rendezvény, néha van olyan vizsgálat, amin nem veszek részt, de most az összes mérésre jelentkeztem. Ilyenkor az is jó, mert kedvezményesen lehet bejönni, ami a nyugdíjasok között fő téma.

navigate_before
navigate_next

A Hagymatikum nyugdíjas találkozóján a jól megszokott módon sztárfellépő is fellépett: Oszvald Marika 14 óra 30 perctől a fürdő éttermében szórakoztatja a közönséget.