Makó Színes

Oscar-díjas filmhez alkotnak a diákok

A Magyar Festészet Napja alkalmából invitálta meg a múzeum a makói és térségi diákokat, hogy alkossanak plakátot a „Mindenki” című, Oscar-díjas magyar rövidfilmhez. A tanulók különböző technikákkal fogtak neki a munkához.

Gajáta Fanni – Makó

A József Attila Gimnáziumból, a Kálvin Téri Református Általános Iskolából és az Almási utcai általános iskolából érkeztek diákok a makói múzeum által meghirdetett Nagy Rajzolásra. A Magyar Festészet Napja alkalmából megrendezett programon a „Mindenki” című filmhez készítettek plakátot – ehhez Szilvásy Nándor grafikusművész alkotásaiból nyerhettek ihletet.

Az Espersit-ház udvarában a diákok nagy ötletelésbe kezdtek, szinte mindenki a 20 perces rövidfilm kórusjelenetét képzelte el a plakátra. Szűcs Luciának is megvolt a maga ötlete, de nem árulta el, hogy mit talált ki.

– A filmet természetesen láttam, így megvan már az ötlet, hogy milyennek kéne lennie – mondta a rajzszakkörös lány. Lucia már óvodás kora óta rajzol, elképzelt arcokat, tárgyakat és helyeket. Portrét is készít, születésnapokra. – Plakátokat még nem alkottam, így ez egy igazi kihívás lesz.

navigate_before
navigate_next

A diákok saját választásuk szerint temperával, filctollal és színes ceruzával is alkothattak, de a kollázstechnikát is választhatták a csapatok. Az elkészült műveket a Szilvásy Nándor-kiállításon is ki szeretnék állítani, mondta el Oláh Nóra, a múzeum munkatársa, művésztanár.