Szombaton délelőtt 9-kor kezdődik a Bogárzói Tanyanap, melyen Dani János Nemzeti Parki Termék védjegyes termelő juhsajtból készült finomságait is megkóstolhatják meg az érdeklődők. Fotó: Marosi Beáta

MH-Bogárzó
A Körös-Maros Nemzeti Park védjegyes termelője a 9.00 órakor kezdődő program keretében fejési, gomolyakészítési és körmölési bemutatót is tart. A résztvevők megkóstolhatják a természetes, hagyományos módon, családi receptek alapján készült juhgomolyát és juhtúrót, amellyel Dani János a közelmúltban megrendezett OMÉK-on kiérdemelte a HÍR (Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegyet.

Dani János családi tradíciót folytatva juhászattal foglalkozik Makó-Rákoson. Őstermelőként az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) előírásai szerint gazdálkodik, cigája juhokat tart. Családi gazdaságában sokféle termék készül.

A tanyanapon a gyermekeket állatsimogató várja, s közös ordás lepény és juhtúrós pogácsa sütésre is lehetőség nyílik.  A Bogárzói Tanyanapon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. További információk és jelentkezés Daniné Zsuzsánál a 06-30/569-18-07-es telefonszámon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest