Hírek Térség

Jövőre kicserélik a nagylaki vízvezetékeket

A nagylakiak remélik, hogy legalább még negyedévet kibírnak a Rózsa-sor és a Felszabadulás utca kereszteződésében lévő elöregedett, rozsdás vízvezetékek. A polgármester elmondta, egy alkatrészt kicserélt az Alföldvíz Zrt., de a többi munka a településre vár.

Gajáta Fanni – Nagylak

A nyáron már akadtak problémák a a Rózsa-sor és a Felszabadulás utca kereszteződés aszfaltja alatt található vízvezetékekkel: azt a gondot azóta megoldotta a szolgáltató, azonban a költségesebb munka a településre maradt.

Locskai Zoltán polgármestertől megtudtuk, Nagylakon több olyan vízvezeték is van, amelyek akár 40 évnél is régebben szolgálnak.

– Igazából időzített bombát jelentenek, hiszen bármikor elrepedhetnek a régi, rozsdás csövek az úttest alatt – mondta a település polgármester még nyáron, amikor a két utca kereszteződése is fel volt bontva.

A helyzeten nem javít, hogy nemsokára megérkeznek a reggeli és esti tartós hidegek. A polgármester elmondta, jelenleg abban bíznak, hogy legalább negyed évet kibírnak még az elöregedett vezetékek, mivel 2018-ra tervezték azok cseréjét.

– Mindenképpen nézzük a pályázatokat, de annak örülnénk, ha a település ivóvízjavító programjába bekerülhetne a vízvezetékek cseréje – tette hozzá a település első embere.

One Response

Comments are closed.