Nem, nem csőtörés nehezítette a könyvtárosok munkáját, hanem az olvasókat hívták ma egy vizes irodalmi kalandtúrára. Ezen mintegy harmincan vettek részt.

Korom András – Makó

Benkéné Sándor Barbara állította össze azokat a feladatokat, melyeket teljesíteniük kellett a kalandvágyó makói olvasóknak, irodalomkedvelőknek a József Attila Városi Könyvtárban. A „Vizes történetek az irodalomban’ című feladatsor, mely az Országos Könyvtári Napok egyik helyi eseménye  a gyermek és a felnőtt könyvtárban is adott fel feladatot a résztvevőknek, akiknek könyvtári szobáról, szobára haladva kellett kitölteniük egy feladatlapot. Akadt, aki családostól, akadt az olvasóköröstől érkezett, de olyan is, aki barátnőjével.

Ez utóbbiak közé tartozott a József Attila Gimnázium két 12-dikes diákja, Igaz Henrietta és Lakatos Veronika, akiket a gyerekkönyvtári részen értünk utol. Épp azt nyomozták, hogy melyik, a magyarokat kedvelő, de hazánkban sosem járt, a különleges utazásokat a kalandregényekkel ötvöző francia író főhőse lehetett Sándor Mátyás.

– Nagyon izgalmasnak hangzottak a vízzel kapcsolatos történetek az irodalomban, szeretem az irodalmat – mondta Veronika.

Henrietta pedig elárulta, hogy milyen feladattal végeztek míg el nem jutottak a francia íróig.

A játékos kedvű olvasók mind kaptak ajándékot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest