A Hagymatikum több ízben bekapcsolódott már a Magyar Fürdőkultúra Napja országos felhívásba. Az idén élőkoncerttel, hastánc bemutatóval, zenés kívánságműsorral és különféle szauna szeánszokkal várták a vendégeket. A hagyományos októberi programot este buborékesős habparty zárta.

Szabó Anita – Makó

A Magyar Fürdőszövetség kampányának a célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai fürdőkultúra értékeire és népszerűsítse az igénybe vehető gyógykúrákat országszerte. A hagyományosan október második hétvégéjén megrendezett akcióba az idén is bekapcsolódott a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő.

– Ebben az esztendőben a szaunázás a központi téma, ezért különleges szauna szeánszokkal készültünk a napra. Pálinkás, fás, kávés-tejszínes, mentás és mediterrán variációk közt választhattak a vendégeink. Emellett igyekeztünk érdekes és változatos programokat összeállítani, amelyben szerepet kap a tánc és a zene is – mondta Lajtosné Papp Noémi. A fürdő marketing csoportvezetője hozzátette, hogy minden esemény összeállításánál gondolnak a gyerekekre is. Ezúttal a legkisebbeket kreatív sarok várta, ahol Tenczerné Kasza Mária vezetésével születtek a naphoz kötődő tárgyak.

– Fürdőruha mágnest lehetett készíteni, amit a saját ötletünk alapján díszíthettünk. Én többfélét alkottam, mert viszek haza a testvéreimnek is. Nagyon tetszett a feladat – lelkesedett a hét éves Báthory Liza Karolina, aki édesanyjával és két nővérével vett részt a nap programjain. Az élménymedence terében a Rambling Blues Trio lépett fel.  A szegedi formáció az ország egyik legrégebbi akusztikus blues zenekara. Mint megtudtuk, számos helyen léptek már fel, de a mostani előadás mégis különleges volt a számukra. 

– Nagyon helyes közönségünk volt, szívesen cseréltem volna velük. Fürdőben ugyanis még sosem koncerteztünk és ez egyszerre volt kedves és nedves élmény – utalt a levegő hőmérsékletére Király Vajk, az együttes vezetője.

A műsort Szabó Anett hastáncos bemutatója követte, aki színes és látványos ízelítőt adott a műfajból a lelkes vendégseregnek.  Aki még ezek után sem érezte forrónak a levegőt, a szauna részleg ötféle szeánszából válogathatott a délután folyamán. Aki viszont inkább hűvösebb felfrissülésre vágyott, a medencékben hallgathatta a zenés kívánságműsort és élvezhette a programzáró habpartyt, amely közben buborékeső hullott a fürdőzőkre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest