Két hatalmas bográcsban is rotyogott a finom babgulyás ma délben a makói Honvéd napon, melyen különböző fellépők és ugrálóvár is szórakoztatta a zömében környékbeli érdeklődőket. Sánta Sándor a városrész települési képviselője a Honvéd programról is szót ejtett megnyitójában.

Korom András – Makó

– Nekem ilyen puska kell – közölte határozottan egy kisfiú a Honvéd nap egyetlen árusánál, s anyukája meg is vette neki. A két hatalmas bográcsban fövő babgulyás ínycsiklandozó illatára, már egy óra után szállingózni kezdtek a környékbeliek.

Sánta Sándor a körzet települési képviselője megnyitójában arról is szólt, hogy Lázár Jánossal beszélt nemrégiben a várva várt Honvéd fejlesztésről.

Míg a színpadon az első fellépők zenéltek, sokan várakoztak kezükben ételhordókkal.

– Ne fényképezzen le, mert nem magamnak viszem, hanem a szomszédomnak – kért egy asszony. Hozzátette, ő már ebédelt, de a szomszédja bizony tényleg rászorult, szegény ember. Persze ilyenből több is akadt, volt aki a 3 óra körül elkészült, s azonnal osztani kezdett babgulyásból két tányérral is vitt. Igaz a kenyérrel már nem bírt, így a tányérokat végül a földre kellett tennie.

A délután folyamán egyre nagyobb létszámban érkezőket Hamza Gianni, Léderer Zoltán és Sztojka Sándor zenés műsora szórakoztatta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest