Makó Színes

Hatvanan kerékpároztak Makón az emlőszűrés fontosságát hirdetve

Kópiás Ferencné és Fejesné Csikota Katalin nyerték a ma délután, az emlőrák ellenes küzdelem jegyében tartott egészségkerékpározást követő sorsoláson a két nyeremény biciklit. Makón csak minden harmadik nő megy el a szűrésre. Ugyanebben az időben 7 kistérségi településen is rendeztek hasonló programot.

Korom András – Makó

Valamivel több mint hatvanan tették meg azt a 4 és fél kilométeres távot Makón, annak érdekében, hogy együtt hívják fel az emlőszűrés fontosságára a figyelmet. A közös kerékpározás előtt Gyurisné Pethő Zsuzsanna, a szervező az Egészségfejlesztési Program igazgatója idézte fel az emlőrák elleni küzdelem fontosságát, majd a Farkas Éva Erzsébet polgármester árulta el, hogy egy 39 éves kedves ismerősénél diagnosztizáltak emlőrákot, majd megműtötték, s jelenleg kemoterápiás kezelést kap. Ezért érte és a makói nőkért is ül a bicikli nyergébe ez alkalommal.

Majd Nagy Jenő, a makói-vásárhelyi kórház általános főigazgató-helyettese szólt az emlőszűrés és az egészségkerékpározás jelentőségéről.

A kerékpárosok végül nyeregbe pattanva – rendőri felvezetéssel indultak útnak a főtérről, hogy mintegy 4 és fél kilométert megtéve ugyanide érkezzenek vissza.

navigate_before
navigate_next

A rendezvény befejezéseként sorsoltak ki az emlőrák szűrésen résztvevő és a mai kerékpározáson is regisztrálók közt cserepes virágokat és kozmetikai ajándékcsomagokat, illetve két kerékpárt. Az egyiket Kópiás Ferencné, míg a másikat Fejesné Csikota Katalin vihette haza