Makó Programok Térség

Az egészségért kerékpároznak Makón és térségében

Pénteken délután 3 órától immár harmadik alkalommal rendeznek az emlőrák ellenes küzdelem jegyében egészségkerékpározást Makón, hogy együtt hívják fel az emlőszűrés fontosságára a figyelmet. Több kistelepülésen is nyeregbe pattannak majd ugyanezért aznap. Képünkön a két évvel ezelőtti egészségkerékpározók.

MH-Makó

A kerékpározásra délután 2 órától lehet regisztrálni a Széchenyi téren. A rendezvényt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Nagy Jenő, a makói-vásárhelyi kórház általános főigazgató-helyettese és Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató nyitja meg.

A kerékpározók a megnyitót követően indulnak útnak a Széchenyi tér – Csanád vezér tér – rendőrség – Eötvös utca – Vásárhelyi utca – Martinovics utca – Teleki utca – József Attila utca – Korona sor – Széchenyi tér útvonalon. A Széchenyi téren azon hölgyek között, akik tavaly október 14-e után részt vettek emlőszűrésen és regisztráltak, egy kerékpárt sorsolnak ki.

Ugyanezen a napon hasonló kerékpározás indul 15 órától Apátfalván, a művelődési háztól, Pitvaroson a művelődési háztól, Kiszomboron a védőnői szolgálat elől, Óföldeákon a közösségi ház elől, Nagylakon a polgármesteri hivatal elől, Kövegyen a polgármesteri hivatal elől. Csanádpalotán a kerékpározók délután 4-kor indulnak a tornacsarnok elől.