Hírek

Öt korrupciós botrányba keveredett kormánytagot cserél a miniszterelnök

Egy hónap alatt jelentősen lecsökkent a kormány bizalmi indexe, ezért 5 korrupciós botrányba keveredett minisztert is menesztene a miniszterelnök.
 
MH-bulvár
 
Kormányának legalább öt tagját lecserélné Mihai Tudose román miniszterelnök, aki egy tévéinterjúban azt is meglebegtette, hogy maga mond le, ha a Szociáldemokrata Párt nem járul hozzá a korrupciós botrányba keveredett, vagy rosszul teljesítő tárcavezetők menesztéséhez – közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

A kormányfő a – szociálliberális bukaresti koalícióhoz közeli – Antena 3 hírtelevíziónak elmondta: “szűk körben” azt is felvetette, hogy szükség esetén maga mond le a kormány éléről. “Ha a kormányba vetett bizalom összeomlott, akkor menjünk haza, mert azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálunk” – mondta Tudose, arra utalva, hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint egyetlen hónap alatt 40-ről 27 százalékra csökkent kormányának bizalmi indexe.

A miniszterelnök szerint a kormány hitelét, valamint hazai és külföldi megítélését azok a miniszterek rontják, akik ellen bűnvádi eljárást kezdeményezett a korrupcióellenes ügyészség