Makó Programok Színes

250-300 adag ételt osztanak a szombati Honvéd napon

Pénteken a Koronában kezdődő cigány esttel hangolnak rá a résztvevők a szombati Honvéd városrészi napra, melyen a számos program mellett 250-300 adag ételt is kiosztanak. A kép a tavalyi cigány bálon készült.

Korom András – Makó

Pénteken a Koronában cigány estet, majd szombaton Honvéd napot rendeznek a  Roma Kulturális Családi Nap rendezvénysorozata részeként. A Balog Trió muzsikájával zajló cigány zenés est este 9-kor kezdődik a Korona nagytermében, s a tervek szerint hajnali 4-ig tart.

– Városrészi napot Honvédban csak azóta tartunk, amióta mi is képviselők vagyunk és új városvezetés van. Korábban nem volt ilyen – fogalmazott Gilingerné Ráday Krisztina. A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette: addig nem volt ilyen gazdája a városrészi napot. – Mindig próbálunk belecsempészni valami újat. s örülünk, hogy a többi városrészi nap is vesz át ötleteket tőlünk, ahogy mi is tőlük. Azért terveztük most kétnaposra, hogy a pénteki zenés est hozza meg a kedvet a szombati, a Honvéd-Bem-Berzsenyi utcák kereszteződésében zajló programokra – tette hozzá.

Elárulta: 250-300 adag ételt osztanak majd itt a vendégeknek, azaz legalább ennyi érdeklődőre számítanak.

Az előzetes program szerint itt 13 órától Hamza Gianni lép fel, 14 órától Léderer Zoltán zenés műsora szórakoztatja a nagyérdemű, míg 15 órától Sztojka Sándor zenés műsora lesz látható, hallható.

A két programra a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat félmillió forintot szán.