Hírek Makó

7 milliót kaptak a makói Vasmanók

Azaz egészen pontosan 7 millió 49 ezer forintot nyert a városban leginkább a vasmanókról ismert Trend-Line 2001 Bt. kapacitásbővítésre egy GINOP pályázaton. Makóról egyébként más cég nem nyert.

MH-Makó

A 2001-ben családi vállalkozás a fém- és fémipari munkákkal foglalkozik, illetve a fémdíszmű ipari termékeket pl.: kovácsoltvas kapukat, kerítéseket, lakberendezési dísztárgyakat készít.

Az írják magukról, hogy “A “vasmanók” 2011 télen keltek életre a műhelyünkben egy csapatépítő tréningen két pálinka között a fémipari hulladékokból! Azóta folyamatosan bővítjük, fejlesztjük őket.” Azóta folyamatosan bővítik, fejlesztik őket.
Mára már sorozat gyártásban, több külföldi országba készít különböző termékeket. A jelen pályázat új gépekkel segíti a hatékonyabb termelést.

Információnk szerint el elnyert támogatás egy-két új munkahelyet is jelent a gépvásárlás mellett, az Aradi utcai cégnél. A Trend-Line 2001. Bt. árbevétele egyébként a nyilvános cégmérleg szerint 2016-ban 120 millió 836 ezer forint volt, s összesen 8 munkavállalót foglalkoztatott.

A térségből a nyáron csak a Kiszombori-Maroslelei Református Missziói Társ Egyházközéget támogatták település képet meghatározó épületeik fejlesztésére 35 millió 235 ezer forinttal.