Hírek Térség

139 ezer forint gyűlt össze a palotai kisfiúnak

A hétvégén ismét jótékonysági esten gyűjtöttek Varga Patrik Bencének. Közel százan fogtak össze a beteg kisfiúért. A fúvósok folyamatosan szeretnék támogatni a családot.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Mint korábban beszámoltunk róla, Csanádpalota Város Fúvószenekara és több helyi csoport gyűjtést szervezett a mozgásszervi rendellenességgel küzdő Patriknak. Nem ez volt az első alkalom, a nemrég újjá alakult zenekar az augusztusi bemutatkozó koncertjét is jótékonykodással kötötte össze.

Patrikot szüleinek rendszeresen kell orvoshoz vinni, ami nagyon megterhelő a családnak, ám a Csanádpalotaiak közül sokan biztosították őket támogatásukról, a zenekar már korábban is jelezte, több koncertet is szerveznek majd a kisfiúnak.

A szülőknek 4 hónapos korában tűnt fel, hogy Patrik nem úgy fejlődik, mint kortársai, ezután Szegeden, Budapesten, Debrecenben, Pécsett és még Barcelonában jártak különböző orvosoknál. Azóta járnak rendszeresen gyógytornára és rehabilitációs kezelésekre is.

A mostani esten a fúvósok mellett fellépett a Búzavirág Népdalkör és Citerazenekar, a Hagyományőrző Néptánc Csoport is. A műsor után pedig vacsorára várták a vendégeket, amelyre elővételben, és a helyszínen is lehetett jegyet venni.

Brútyó Boglárka szervezőtől megtudtuk a jótékonysági esten most 139 ezer forint gyűlt össze, aminek ők is és a kisfiú szülei is nagyon örültek. A család továbbra is várja a legkisebb segítséget is, aki szeretne hozzájárulni a kisfiú kezeléséhez, a 57400293-18889514 számlaszámon megteheti.