Galéria Makó Színes

Tréfának indult, ma már 20 éves a MÖTYKE

1997-ben pár szülő úgy gondolta, hogy megviccelik a saját gyermekeiket és a színpadra lépnek. A 20 évvel ezelőtti összeállásból igazi siker lett: a MÖTYKE azóta is a színpadon van, sőt, elindult a MÖTYKETTŐ is.

Gajáta Fanni – Makó

20 évvel ezelőtt néhány szülő úgy gondolta, eleget látták a gyermekeiket a Maros Táncegyüttes próbáin és ők is összeállnak egy tánc erejéig. A tréfából igazi csapat vált: a Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete az akkori táncosok szüleiből állt össze és már utánpótlása is van, a MÖTYKETTŐ szerepében.

A két évtizede működő csapat fennállását ünnepelte szombat délután a Hagymaházban. Ez alkalomra három olyan tánccsoportot hívtak meg, akik hasonló felállásban táncolnak, mint a makóiak. A szegedi, hódmezővásárhelyi, földeáki és pécskai csapatok lovas kocsin fedezték fel a várost. De miért pont így? Ezt hallgassa meg Tóthné Döme Máriától, a Maros Táncegyüttes művészeti vezetőjétől:

A Pécskai Búzavirág Egyesület és Búzavirág Néptáncegyüttessel jó kapcsolatot ápolnak a makóiak. A táncegyüttes több mint 38 éves múltra tekint vissza. Először iskolai csapatból indult, majd szépen lassan városivá fejlődött.

– Jelenleg 80 gyermek táncol, és az a szomorú, hogy csak ők a táncegyüttes tagjai. A középiskolás korosztály a befejező korcsoport, illetve egy-kettő főiskolás is vissza-visszatér hozzánk – mondta Engi Márta Ildikó, a pécskaiak művészeti vezetője. – Makón már többször jártunk a grillfesztiválon, ahol megismerkedtünk Mariskával. Majd tavalyi néptáncfesztiválunkra meghívtuk a nagy Marost, amit most ők viszonoztak.

navigate_before
navigate_next