Hírek Sport

Prágai versenyre készül Majoros Robi

Heti három-négy edzéssel és versenydiétával készül Majoros Róbert, a Makó Budo Klub erőemelője egy jövő heti prágai versenyre.

Gajáta Fanni – Makó

Október 17-én mérlegel, majd másnap már a megmérettetésre készül a makói Majoros Róbert. Az erőemelő az őszi szezon utolsó versenyére készül. A WUAP világbajnokságnak Prága ad helyszínt október 17. és 22. között. Robi az első napon mérlegel, majd másnap már a fekvenyomás számban versenyzik.

– Egy héten legalább három edzésem van, de ha jól jön ki, akkor négy. Az összes edzésem fekve nyomó. Néha több intenzivitással, néha kevesebbel készülök, kisebb-nagyobb súlyokkal. Az összetételét mindig változtatom, és így tudom tartani a heti három-négy csak fekve nyomó edzést – fogalmazott Robi.

A versenyre kemény diétát kell tartania az erőemelőnek: 100 kilogramm alatti súlycsoportban fog indulni, azonban legalább 220-230 kilót szeretne fekve nyomni. De hogy ez pontosan mit jelent, hallgassa meg a versenyzőtől.

A Makó Budo Klub másik erőemelője, Marton Gergely is versenyre készül: ő GPC Világ Kupára készül, amely a héten lesz Felsőzsolcán megtartva.