Hírek Makó Sport

Kétezer szurkoló előtt avatták az Erdei téri sportkomplexumot

A Makó-FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át ma délután a makói Erdei téri sportkomplexumot, annak 402 millió forintos rekonstrukciója – mely 70 százalékban TAO-támogatásból valósult meg – befejezését követően.

 

Korom András – Makó

Délelőtt már a térség ifjúsági csapatai játszottak körmérkőzéseket a makói Vasas pályán, hogy a díjakat a délutáni pálya avatót közvetlen megelőzve mintegy 2000 néző szeme láttára kapják meg az FTC két játékosától.

A megnyitó előtt Kubatov Gábor, az FTC elnök névre szóló sportmezt adott át Lázár Jánosnak, Farkas Éva Erzsébetnek és Czirbus Gábor alpolgármesternek, aki egyébként Farkas Éva Erzsébettől örökös belépőt is kapott a pályára, a makói sportért tett erőfeszítése elismeréseként.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepélyes megnyitón mondott köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a városvezetés a verseny- és tömegsport infrastruktúrájának teljes megújításáról döntött. az Erdei Ferenc téri sportpálya lelátója és öltözője az épület rossz állapota miatt már nem tudta megfelelően kiszolgálni a diákok, a csapatok, valamint a sportolni vágyók igényeit.

Hallgassa meg mit tett eddig a a város a sportért:

A 1,5 milliárd forintból megvalósuló beruházássorozat részeként felújították a Makovecz Imre tervei alapján épült sportcsarnokot, műfüves labdarúgópályákat alakítanak ki a városban, 650 millió forintból pedig kézilabda munkacsarnok épül. Az Almási utcában felújították a gyermek és utánpótlás csapatokat szolgáló sportcsarnokot és egy másik kisebb sportcsarnok épül a József Attila Gimnázium mellett – sorolta az eddigi eredményeket.

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club az önkormányzattal közösen egy új öltöző- és lelátóépület kialakítására adott be támogatási kérelmet a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. A 402 millió forintos költségvetésű – 70 százalékos TAO-támogatásból megvalósult – beruházás során nyolc öltözőt, két játékvezetői öltözőt, orvosi és rehabilitációs szobát, edzői szobát, konditermet, két szertárt, mosodát, eszköztároló helyiséget, két irodát és egy klubszobát alakítottak ki.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra emlékeztetett, hogy a pálya felújítása harminc éve, vagy még hosszabb ideje váratott magára. A térség országgyűlési képviselőjeként ígéretet tett arra, hogy a város sportinfrastruktúrájának fejlesztése folytatódni fog.

Hallgassa meg Lázár Jánost:

Kubatov Gábor, az FTC elnöke felidézte, hogy a pálya nézőcsúcsát egy Makó-Fradi meccs tartja, amikor mindkét csapat a másodosztályban játszott. A mérkőzésre 3500-an voltak kíváncsiak.

A szalagátvágót követően kezdődött meg az M-Foci és a Ferencváros barátságos labdarúgó mérkőzés, melyet végül 0:4 eredménnyel a Fradi nyert.

navigate_before
navigate_next

A sportkomplexumot az M-Foci felnőtt csapata mellett 12 utánpótlás gárda használja. A létesítményben naponta mintegy 200 sportolónak tartanak edzéseket. Itt rendezik a Bozsik-program térségi eseményeit, amelyeken nyolc település ifjú labdarúgói vesznek részt. A sportkomplexumban zajlanak a városi és a térségi diákolimpia labdarúgó és atlétikai versenyei, valamint minden labdarúgó tömegsportrendezvény, de a pálya nyitott a kedvtelésből futók számára is.