Makó Színes

Nyolcszázan mulattak az Idősek Világnapján Makón

Táncoltak, énekeltek és felhőtlenül szórakoztak ma a város szépkorúi a városi sportcsarnokban. Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen nyolcszázan vettek részt.

Szabó Anita – Makó

Makón régi hagyomány, hogy a város szépkorúinak egy szép délutánnal készül az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából. A szervezés gyakorlati feladatait ebben az esztendőben is a Hagymaház csapata látta el.

– Rekordszámban, nyolcszázan vesznek részt az idei ünnepségen a nyugdíjasok. Szép dekorációval és tartalmas programmal készültünk számukra most is, az operett előadást követően Csikota József zenekara szórakoztatja majd a közönséget. A polgármesteri köszöntő után pedig vacsora és éjfélig tartó mulatság várja őket – tudtuk meg Zsámboki Erika igazgató asszonytól, aki azt is hozzátette, elismerés számukra, hogy ilyen népszerűségnek örvend a rendezvény.

Ez nem is meglepő, hisz a találkozás öröme mellett a műsor is igazi kedvcsinálónak bizonyult. A „Te rongyos élet, bolondos élet” című, énekes-táncos produkció darabjait a makói származású operaénekes, Szilágyi Éva válogatta össze.

– 18 operett slágerrel készültünk a mai délutánra. Három kiváló kollégám, Kóbor Tamás, Kurkó József Kristóf és Schupp Gabriella, valamint az Operett Show táncosai gondoskodnak majd a jó hangulat megteremtéséről. Reméljük, boldog pillanatokat tudunk szerezni a jelenlévőknek, akikről tudjuk, hogy szeretik ezt a műfajt és ismerik a dallamokat – lelkesedett a primadonnaként maga is fellépő művésznő.

navigate_before
navigate_next

Az örökzöld zenék valóban megtették a hatásukat, nem csak énekelt és tapsolt a lelkes közönség, de többen táncra is perdültek a dalok közben, sőt voltak, akiket maguk az előadók kértek fel. A táncparkett a műsor után sem maradt üres, Csikota József zenekara biztatta a közös mulatságra a nyugdíjasokat. A vacsora előtt pedig Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte Makó szépkorú lakosait.

– Nagyon fontosak ezek az alkalmak, mert ez a korosztály az, akinek köszönhetjük a jelenünket, és akik segítségével indulhatunk el a holnap felé is. Az Önök tapasztalata és tudása nélkül lehetetlen volna a jövő városát építeni – mondta a település első embere, aki biztosította az időseket az önkormányzat további támogatásáról is. – Az egészségügyi és szociális gondoskodás mellett, a támogatási rendszerünk is megújul. Évente két alkalommal, karácsony és húsvét előtt, tízezer forintos vásárlási utalvánnyal fogjuk megajándékozni a hetven év felettieket – tájékoztatta a közösséget a polgármester, aki ezután köszönetet mondott mindazon helyi szervezet, egyesület és klub vezetőjének, akik munkájukkal a szépkorúakat fogják össze.

S hogy ez mennyire fontos feladat, az Idősek Világnapja program sikere is mutatta.