Hírek Térség

Közel százan fogtak össze a beteg palotai kisfiúért

Lovasok, motorosok, vadászok, hagyományőrzők és sok csanádpalotai támogatta Varga Patrik Bence szüleit a jótékonysági esten. A kisfiú betegsége sok nehézséget okoz a szülőknek, rengetegen segítettek.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Zenés felvonulással kezdődött a jótékonysági est, amelyhez mintegy ötvenen csatlakoztak. A menet a Kelemen László Művelődési Házba vonult, ahol több helyi csoport is fellépett, hogy támogassák Varga Patrik Bencét és szüleit.

A mozgásszervi rendellenességgel küzdő kisfiúnak nem először gyűjtöttek a településen, Csanádpalota Város Fúvószenekarának egy jótékonysági koncertjén korábban 234 ezer forint jött össze genetikai vizsgálatra. Patriknak orvosokhoz kell járnia, ami szüleit nehéz helyzet elé állítja, ezért a zenekar tagjai folyamatosan szeretnék őket támogatni.

– Az újjá alakult fúvószenekar bemutatkozó koncertje előtt tudtuk meg, hogy gyűjtenek Patriknak, egyértelmű volt, hogy jótékonysággal is szeretnénk ötvözni a fellépésünket. Már akkor is elmondtam a vendégeinknek, hogy mivel a betegsége sok kezelést, orvoshoz járást igényel, ezért folyamatos segítségre van szüksége a családnak. A kezdeményezésünk így tovább fejlődött, ezért találtuk ki a mostani programot – mondja Brutyó Boglárka szervező.

A Jótékonysági Estre előzetesen 55 támogatói jegy kelt el, ám ehhez még a helyszínen is sokan csatlakoztak. A művelődési házban fellépett a Búzavirág Népdalkör és Citerazenekar, a Hagyományőrző Néptánc Csoport, és Csanádpalota Város Fúvószenekarának is, kisebb-nagyobb felajánlásokkal is rengetegen segítettek a szervezésben. A műsor után a vendégeket vacsorával várták.

navigate_before
navigate_next