Galéria Színes Térség

Az idősebb korosztályra is oda kell figyelnünk

Erre Szekeres Ferenc polgármester hívta fel a figyelmet az ünnepi köszöntőjében, amelyet az Idősek Világnapján mondott. Az apátfalvi Faluház megtelt szép korúakkal, akiknek a helyi óvodások készültek vidám műsorral.

Gajáta Fanni – Apátfalva

– Önök már mind nyugdíjas éveiket töltik, nem azért kelnek fel korán, hogy a munkahelyre igyekezzenek, nem nehezül a vállukra a munkahelyi felelősség terhe. Elvileg nyugodtan élhetnek kedvteléseiknek. Elvileg, mondom, mert én nem igen találok olyan nyugdíjast, akinek nincsen dolga vagy gondja – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Szekeres Ferenc polgármester az apátfalvi Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. Kiemelte, az idősebb korosztályra is oda kell figyelni, támaszt kell nyújtani nekik is.

Lipták Mihály sem unatkozik: a 75 éves apátfalvi lakos szabadidejében részt vesz a közösség életében és emellett otthon is sokat dolgozik.

– Kertes házunk van, így a kerti munkából mindig van elég, de ennek ellenére próbálunk odafigyelni, hogy a hagyományőrzők vagy az amatőr színjátszók próbájára is tudjunk időt szakítani a feleségemmel – mondta Mihály az ünnepség után. A férfi nyugdíj előtt 10 évig mentősofőrként dolgozott Jászberényben, majd az 1970-es években visszakerültek Magyarcsanádra, ahol gépkocsivezetőként dolgozott az úttörő TSZ-ben. Az utolsó munkahelye a makói vasútállomásnál volt. – Már unokák és dédunokák is vannak a családban.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepségen az apátfalvi óvodások készültek szórakoztató műsorral és az apátfalvi általános iskolások bemutatták azt a táncot, amelyet az idei Tértáncon adtak elő. Őket Farkas Bálint és Bálint Emese slágerparádéja követte. Az ünnepséget egy közös vacsora zárta, ahol több száz szép korút vendégelt meg az önkormányzat.