Galéria színes Térség

Az idősebb korosztályra is oda kell figyelnünk

Erre Szekeres Ferenc polgármester hívta fel a figyelmet az ünnepi köszöntőjében, amelyet az Idősek Világnapján mondott. Az apátfalvi Faluház megtelt szép korúakkal, akiknek a helyi óvodások készültek vidám műsorral.

Gajáta Fanni – Apátfalva

– Önök már mind nyugdíjas éveiket töltik, nem azért kelnek fel korán, hogy a munkahelyre igyekezzenek, nem nehezül a vállukra a munkahelyi felelősség terhe. Elvileg nyugodtan élhetnek kedvteléseiknek. Elvileg, mondom, mert én nem igen találok olyan nyugdíjast, akinek nincsen dolga vagy gondja – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Szekeres Ferenc polgármester az apátfalvi Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. Kiemelte, az idősebb korosztályra is oda kell figyelni, támaszt kell nyújtani nekik is.

Lipták Mihály sem unatkozik: a 75 éves apátfalvi lakos szabadidejében részt vesz a közösség életében és emellett otthon is sokat dolgozik.

– Kertes házunk van, így a kerti munkából mindig van elég, de ennek ellenére próbálunk odafigyelni, hogy a hagyományőrzők vagy az amatőr színjátszók próbájára is tudjunk időt szakítani a feleségemmel – mondta Mihály az ünnepség után. A férfi nyugdíj előtt 10 évig mentősofőrként dolgozott Jászberényben, majd az 1970-es években visszakerültek Magyarcsanádra, ahol gépkocsivezetőként dolgozott az úttörő TSZ-ben. Az utolsó munkahelye a makói vasútállomásnál volt. – Már unokák és dédunokák is vannak a családban.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepségen az apátfalvi óvodások készültek szórakoztató műsorral és az apátfalvi általános iskolások bemutatták azt a táncot, amelyet az idei Tértáncon adtak elő. Őket Farkas Bálint és Bálint Emese slágerparádéja követte. Az ünnepséget egy közös vacsora zárta, ahol több száz szép korút vendégelt meg az önkormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.