Az Élet Napos Oldalán Egyesület több mint 90 zsák ruhaadományt ajánlott fel a makói önkormányzatnak. A ruhákból ma 20 család kapott ma délelőtt.

Gajáta Fanni – Makó

93 zsák ruha érkezett a Makói Egyesített Népjóléti Intézményhez az Élet Napos Oldalán Egyesület jóvoltából. Az adományokból ma húsz család részesülhetett. Tóthné Balázs Andrea intézményvezető elmondta, a felajánlásokkal kapcsolatban Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő kereste fel őket, amelyet szívesen vettek.

– A hét elején a képviselő el is ment az adományért Mártélyra, amelyet ma át is adunk a családoknak. A 93 zsák ruhát, illetve szőnyegeket és kisebb bútorokat is hoztak. Ezt rendszeressé szeretnénk tenni, mivel megoldható az intézmény és az egyesület között – fogalmazott az intézményvezető.

Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő megerősítette, hogy rendszeressé válhat ez a adományosztás. Elmondta, a hely, ahonnan a felajánlások érkeztek, tele vannak jó minőségű, új ruhákkal, bútorokkal. Hozzátette, a polgármester őt bízta meg azzal, hogy az egyesülettel kapcsolatot ápoljon.

Lakatos Mátyásné is részt vett a ruhaosztáson: az idős asszony elmondta, nagy segítség ez számukra, ugyanis 70 ezer forintból nehezen élnek meg. Két lánya, három unokája és négy dédunokája van.

– Az ENI-től kaptam már tartós élelmiszer adományt, de igazából mástól még nem kaptam segítséget – tette hozzá az asszony, aki hálásan köszönte meg az önkormányzat és az Egyesített Népjóléti Intézmény felajánlását.

Az egyesület Farkas Éva Erzsébet polgármestert kereste fel. Erről hallgassa meg őt:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest