Hírek Makó

Még mindig gondot okoz a Hunyadi utcában a parkolás

Parkolási problémák, hulladékgyűjtő edények tárolása és hangos, szemetelő fiatalok: erről is szó esett a pénteki esti lakossági fórumon, amelyet Czirbus Gábor alpolgármester tartott a Pulitzer kollégiumban.

Gajáta Fanni – Makó

Lakossági fórumra invitálta a belvárosban élőket Czirbus Gábor alpolgármester: a Hunyadi, Tömörkény és Posta utca lakosai már a legutóbbi ilyen alkalommal is éltek a lehetőséggel és jelezték a problémákat.

Nagy gondot jelent a belvárosban a parkolás, s ezt a péntek esti beszélgetés során csak megerősítették az ott élők. Az egyik Hunyadi utcai lakóház közös képviselője is jelezte, az autósok már a zöldterületre is felállnak. Stenszky Csaba is szólt: hiába van a Hunyadi utca páratlan oldalán kialakítva a parkoló, megesik, hogy két-három jármű parkol ott. Az alpolgármester elmondta, nyitott bármilyen ötletre, amely megoldást nyújtana a parkolási gondok megoldására.

A hulladékgyűjtő edényekről is szó esett a fórumon: az alpolgármester kéri a közös képviselőket, hogy kérdezzék végig az összes lakót a zárható hulladékgyűjtő szigetekről, mert ha igény van rá, kialakítanak olyat a Hunyadi, a Tömörkény és a Posta utcai lakók számára is. Mivel sokan panaszkodnak, hogy a lakásukból rossz látványt nyújtanak a kukák, ezeknek a boxoknak teteje is lenne.

Az idősebb lakók a fiatalok miatt szólaltak fel: több idős asszony is elmondta, nemcsak nevetlenek a kollégisták, hanem szemetelnek és köpködnek is a cigarettázás miatt. Jelezték, hogy a návays diákok a Hunyadi utcai lakóknak kihelyezett kerékpártárolókban teszik a járművüket. Czirbus Gábor megígérte, a kollégium igazgatójával megnézik a fiatalokat, illetve a dohányzás ellen is megpróbálnak valamit tenni.