Kék hírek Makó

Előzetesbe került a bokszerrel láttássérülést okozó makói férfi

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónap időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte azt a 21 éves makói férfit, aki bokszerrel támadt még vasárnap egy szintén helybeli 74 éves bácsira. A kép illusztráció.

A gyanú szerint a férfi október 1-jén este negyed 8-kor Makón, az egyik kereszteződés mellett található pad előtt, a járdán előzetes szóváltásba keveredett egy 74. életévében járó férfivel, melynek során egy úgynevezett bokszerrel, vagyis egy ökölre húzható fém eszközzel, két alkalommal arcon és fejen, illetőleg egy alkalommal bordatájékon ütötte a sértettet. A bántalmazás következtében az idős férfi a jobb szemén 8 napon túl gyógyuló, maradandó, látásvesztéssel járó súlyos sérülést szenvedett el.

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, cselekményét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, valamint röviddel korábbi, szabadságvesztésből történő szabadulása után, így visszaesőként követte el.

A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.