Hírek Makó Térség

Továbbra is Rója István az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje

Megtörte a Botka László miniszterelnök-jelölt lemondása utáni hallgatását a szocialisták makói szervezete. Azt írták, hogy továbbra is Rója István a párt országgyűlési képviselőjelöltje a makói-vásárhelyi választókerületben. Közleményük alább.

“Az MSZP makói és hódmezővásárhelyi szervezete közös értekezleten értékelte a Botka László visszalépése után kialakult helyzetet.

Mi – akik a demokratikus ellenzék tömegeit képviseljük – aggódva figyeljük a kormány azon intézkedéseit, amelyek sorra bontják le a demokrácia vívmányait: a jogbiztonságot, jogegyenlőséget,a sajtó – és véleményszabadságot. Szilárd meggyőződésünk, hogy a demokratikus ellenzék képviselőjelöltje a 2018. évi választásokon csak olyan ember lehet, aki hitet tett a demokratikus vívmányok megvédése mellett, aki szakmailag és emberileg feddhetetlen. Ezért az MSZP makói és hódmezővásárhelyi szervezete továbbra is Rója Istvánt tekinti képviselőjelöltnek.

Rója István olyan személyiség, aki képes összefogni a demokratikus ellenzéket, nem pártpolitikai érdekek mentén politizál. Emberi és szakmai megnyilvánulásai révén hatalmas tisztelet övezi Makón és a térség többi településén. Az MSZP makói és hódmezővásárhelyi szervezete kéri a demokratikus erőket, hogy pártállástól függetlenül a legszélesebb összefogás reményében támogassák Rója Istvánt a jövő évi parlamenti választáson” – írta közleményében az MSZP Csongrád Megyei Területi Szövetség Makói Szervezete.