Hírek Makó

Gyerektorna is lesz a Makó-Ferencváros meccs előtt

Sokgólos meccset és minél több szurkolót szeretne a makói csapat kapitánya. A környező települések U9-es csapatai is megmérkőznek vasárnap az új öltöző-komplexum avatásán.

Nagy Szabolcs – Makó

– Ha jól emlékszem 1963-ban itt kezdtem el futballozni, az akkori létesítményt össze sem lehet hasonlítani a mostanival, rettenetesen nagy változás ez – mondta Gyömbér Péter.  Az M-Foci Kft elnöke szerint a 405 millió forintból épült új épület kihasználtságával sem lesz gond, a térségből több mint 300 gyerek jár ide focizni. Az elnök arra is büszke, hogy a nyáron 7 gyerek is kiemelt utánpótlásközpontba került innen Békéscsabára.

– Nem csak a felnőtt mérkőzést rendezzük vasárnap, előtte lesz még egy hat csapatos torna is a környező településekről is érkező U9-es korosztályokkal. A gyerekek számára már nagy szükség van ilyen modern komplexumokra, mi idősebbek ezt hatalmas előrelépésnek tartjuk, számukra ez természetes, de persze nagyon szeretik – tette hozzá Gyömbér Péter.

A felnőtt csapat kapitánya már gyermekkora óta Makón focizik, azt mondja nagyon büszkék az új öltöző komplexumra és minden játékos várja már a vasárnapot.

– Pénteken még a Dunaújvárossal is lesz egy fontos mérkőzésünk, de nagyon örülünk, hogy a Ferencvárossal játszhatunk az átadón. Remélem sok gól és minél több szurkoló lesz. Sajnos a Fradi válogatott játékosai a hétvégi mérkőzés miatt nem lesznek itt, de szeretnénk ha jól szórakoznának a szurkolók – mondja Rakonczai Zoltán, a csapat jobbhátvédje.

A korábbi öltöző még az 1940-es években épült, Czirbus Gábor alpolgármester szerint ennyi idő után megérdemelte a város, hogy újra modern létesítménnyel gazdagodjon.

– Eltökélt szándékunk volt, hogy a méltánytalanul elhanyagolt sport épületeket megújítsuk, ennek eredménye ez a komplexum is, amelyhez a város 120 millió forint önerőt adott hozzá. Több száz gyerek használja majd, nem csak a labdarúgók, hanem például a diákolimpiai versenyek résztvevői is. Szeretnénk a későbbiekben tovább bővíteni, hogy a szabadidő sport egyik bástyája legyen a városban – számolt be a további tervekről az alpolgármester.

Az új épületbe többek között 8 öltöző, vizesblokkok, orvosi szoba, 3 edzői szoba, konditerem, szertárak, irodák és klubszoba került és négyszáz fős fedett lelátó is van rajta.

navigate_before
navigate_next