Hírek Makó

Hamarosan befejeződik az Almási tornatermének felújítása

Az önkormányzat és a kézilabda szövetség közösen biztosította a 29 millió forintos forrást, nagyon időszerű volt már rendbe tenni. Ez még csak a kezdet, új iskolaépület is lesz, annak munkálatait jövőre kezdik.

Nagy Szabolcs – Makó

– Meglehetősen elavult állapotokkal találkoztunk, több évtizedes berendezésről volt szó, nagyon ráfért már a csere – mondja a kivitelező Global Sport Kft. építésvezetője az Almási utcai iskola tornatermében. Ebből mostanra már semmi nem látszik, ahogyan László Zsolttól megtudtuk, kicserélték az összes belső ajtót, lámpát, kapcsolókat, konnektorokat. A zuhanyzók, mosdók teljesen megújultak, kicserélték a folyosó üveg tetejét is. A műszaki ellenőr megkezdte az átvizsgálást, ezt nyolc napon belül lezárják.

– 2014-ben megígértük, hogy az intézményben szükséges felújításokhoz minél hamarabb hozzálátunk, nagyon örülök neki, hogy ezt sikerült megkezdeni. Ez azonban még csak a munka eleje, 2018-ban elkezdődhet a teljesen új, kétszintes iskolaépület fejlesztés is, 1,4 milliárd forintos keretből – mondta el Kovács Sándor képviselő.

A tornateremben felszereltek egy elválasztó falat is így egyszerre két osztálynak is lehet majd testnevelés órát tartani.

– A térelválasztónak köszönhetően biztosan el tudnak majd férni az osztályok úgy, hogy nem zavarják egymást, október második felében birtokba is vehetik majd a gyerekek. Természetesen szeretnénk majd a szülőknek, nagyszülőknek megmutatni majd a felújított tornatermet, illetve egy sportos átadót is szervezünk az őszi szünet után – mondja Borkáné Dudás Mónika tagintézmény vezető.

Az Almásiba jelenleg 274 gyerek jár, 13 osztály van az iskolában. A felújítást 70 százalékban finanszírozta a Magyar Kézilabda Szövetség, 30 százalékban pedig az önkormányzat.

navigate_before
navigate_next