Hírek Színes

Muzsikával tisztelegtek a bartókosok a Zene Világnapja előtt

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és kamaracsoportjai is a zene előtt tisztelegtek a Zene Világnapja előtt. A Korona Dísztermében telt ház előtt játszottak a tehetséges nebulók.

Gajáta Fanni – Makó

A Zene Világnapja egykor azért jött létre, hogy a zenét minél szélesebb körökben népszerűsítsék – nemcsak a komolyzenét, hanem bármifélét, amelyet akár az utcán vagy akár otthon énekeljenek, hallgassanak az emberek. Az 50 éves Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye is megemlékezett erről a világnapról.

Borkáné Dudás Mónika intézményvezető elmondta, ezen az alkalmon mutatkoznak be azok a diákok, akik a zenei pályára szeretnének készülni. Az idei tanévben több olyan programokat szerveznek, amely az 50 éves iskolához köthető, például olyan egykori tanulókat is meghívnak, akik azóta országos vagy nemzetközi hírnevet szereztek, s a Bartókból indultak.

A 13 éves Sipos Zsaklin Titanilla is fellépett a hegedűkamarában. A 12 éves kislány felnőttként is a zenével szeretne foglalkozni, akár hegedűtanárként is el tudja magát képzelni.

– Azért választottam, mivel megnyugtat a hegedű hangja, ha szomorú vagyok, felvidít. Mindenképpen a hangulatjavító. Bár a családban más nem zenél, én mégis a Bartókot választottam, mert megtetszett – mesélte Zsaklin. 2 évig balettozott is, azonban végül a zenét választotta. – Nem szeretnék hangszert váltani, mivel ezt szeretem – tette hozzá.

navigate_before
navigate_next

A Korona Díszterme megtelt érdeklődőkkel, akik a hegedű mellett furulya-, zongora-, szaxofon- és klarinétszót is hallhattak.