Hírek Makó Térség

Gólya-kvízt szerveztek a nyolcadikosoknak

Pályaorientációs kvízen vehettek részt a beiskolázás előtt álló 8. osztályos tanulók egy pályázatnak köszönhetően. A diákok a makói középiskolákról tudhattak meg többet a rejtvény által.

Gajáta Fanni – Makó

Az Egyesített Népjóléti Intézmény sikerrel járt az óvodai és iskolai szociális munka fejlesztésére kiírt pályázaton.  Tóthné Balázs Andrea, a makói ENI intézményvezetője elmondta, a mintegy 40 millió forintnyi támogatásnak köszönhetően makói óvodásoknak és iskolásoknak is készülnek különböző programokkal.

Kedden a városi középiskolákban pályaorientációs rendezvények voltak, amely során egy kvízen vehettek részt a pályaválasztás előtt álló diákok. Apátfalváról, Kiszomborról és Magyarcsanádról is érkeztek nyolcadikosok. Kincses Tímea, HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumának igazgatója elárulta, a rejtvénnyel az iskolát ismerhették meg a kitöltők.

Az apátfalvi Mátó Domonkos is részt vett a délutáni rendezvényen. Vass Márkóval, Sipos Kamillával, Balogh-Vigh Martinnal és Vörös Péterrel érkezett egy csapatban.

– A hangulatomtól is függ, hogy kitöltök-e egy kvízt, de most ezt várom. Reméljük, jókat tudunk majd szórakozni is – árulta el a 14 éves Domonkos.

A gólya-kvízen résztvevők nemcsak tapasztalatokkal, hanem értékes ajándékokkal is hazatérhettek: az első három helyezett a DuoCor Ipari Bt. által felajánlott 80 ezer forint értékű nyereményt kapott.