Hírek Térség

Szelektív hulladékgyűjtőket osztanak Apátfalván

Megkezdték a sárga színű hulladékgyűjtő edények osztását Apátfalván is. A lakosság örül az új kukának és annak is, hogy házhoz vitték a hulladéktárolót.

Gajáta Fanni – Apátfalva

1200 háztartásban osztják szét a szelektív hulladékgyűjtőket Apátfalván az elkövetkező napokban. Szekeres Ferenc polgármester elmondta, a tárolókat az önkormányzat szállítja házhoz hétköznap 14 és 18 óra között, de akik hétköznap nem érnek rá, azok szombatonként 10 és 12 óra között a régi téglagyári telephelyen tudják átvenni az edényeket.

– Ha már a kukák 60 százalékát már átvették, akkor a DAREH megkezdi a szelektív hulladékgyűjtők ürítését is. Erről mindenképpen értesítjük a lakosságot. Múlt héten kezdtük a kukák osztását és még kell egy kis idő, hogy mindenki hozzájusson az edényhez – fogalmazott a polgármester. A sárga hulladéktárolóba tiszta és kiöblített műanyag és fémhulladékot helyezhetnek a lakosok, de egy pontos leírást kap mindenki, hogy milyen szemetet lehet belehelyezni.

Berta István ma vette át a sárga hulladékgyűjtő edényt. Mint elmondta, nagyon örül ennek a lehetőségnek és reméli, ezzel kevesebb műanyagot dobálnak majd el a településen.

– Közmunkásként dolgozom, így látom, hogy milyen sok helyen van szemét. Van egy hölgy is, aki próbálja összeszedni a műanyag hulladékot, de egymaga nem győzi. Hátha, így kevesebb lesz a szemét – mondta István. – Régebben nem tudtuk szelektíven gyűjteni, de mostantól csak így fogjuk.