Makó Színes

Már meg olajfoltosan(?) leng a makói országzászló

Idén május végén állították fel 20 millióból a makói országzászló emlékművet, de azóta is folyamatosan bajok vannak vele. Most éppen koszos, talán olajfoltos a nemzetiszín angyalos címeres lobogó, az emlékműbe pedig beköltözött valaki.

Korom András – Makó

Hol a szél csavarta fel az árbocra, hol teljesen felhúzták, pedig félárbocon kellene lennie, hol pedig hosszú napokra eltűnt az angyalos címeres lobogó a Csanád vezér téri országzászló emlékműről. Ennek újraállítására 10 milliót gyűjtöttek a polgári bálon, cégek és magánszemélyek adakozásából, a másik 10 milliót a város állta.

Térfigyelő kamera azonban azóta sincs, hiába ajánlott fel 100 ezer forintot erre a célra képviselői alapjából Kovács Sándor, az országzászló újraállítás ötletgazdája. A városatya – aki telefonon értünk el – azt mondta, hogy bár ígéretet kapott a gyors intézkedésre a városházán, s tudomása szerint a kamerát meg is rendelték, ám arról nem értesítették, hogy azt mikor szerelik fel. Szerinte is azért lenne sürgős – amit magunk is tapasztaltunk – mert valaki beköltözött az emlékmű lépcsővel megközelíthető részére, s bizony ott hagyta tartós jelenlétének nyomait.