Színes Térség

Énekeltek és táncra perdültek a kövegyi nyugdíjas-találkozó résztvevői

11 klub képviseltette magát a Kövegyen rendezett kistérségi nyugdíjas-találkozón. Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen meglepetésműsor és fergeteges hangulat várta a szépkorúakat. A legidősebb résztvevő 88 éves volt.

Szabó Anita – Kövegy

11 esztendeje rendeznek Kövegyen a kistérség nyugdíjas klubjai számára találkozót. Az idei összejövetelen Ambrózfalva, Békéssámson, Csanádpalota, Királyhegyes, Kövegy, Magyarcsanád, Makó három csoportja, Maroslele és Nagylak képviseltette magát.

– Inkább már ez egy baráti társaságnak számít, nagyon szeretünk együtt lenni, szórakozni és egy vidám estét eltölteni közösen. Örülünk, hogy a szervezésben számíthatunk a település vezetésére és támogatók segítségére is – tudtuk meg Jáksó Károlynétól, a rendezvény házigazdájától. Gizike néni azt is elárulta, hogy a meglepetés műsor, a Peter&Pan duó fellépését a szegedi Somogyi-könyvtár jóvoltából jöhetett létre. Az élőzenés koncert óriási sikert aratott a nyugdíjasok körében, Balázs Péterrel és Lengyel Tiborral együtt énekelt a lelkes közönség.

navigate_before
navigate_next

– Egyszer már felléptünk Kövegyen és rendkívüli módon tetszett az időseknek az előadásunk. Most is úgy állítottuk össze a műsorunkat, hogy magyar nyelvű és ismert dalok szerepeljenek benne – avattak be a gitáros formáció tagjai, akik valóban remek hangulatot teremtettek.

Ezt erősítette meg az est legidősebb tagja, Illés Sándorné Magdi néni, aki saját bevallása szerint nagyon szereti a közösségi programokat, a táncolást, a vidámságot. A település egykori óvó nénije úgy gondolja, az tartotta fiatalon, hogy mindig gyerekek között volt.

– Azt tanácsolom mindenkinek, hogy maradjanak aktívak, szeressenek élni és legyenek segítőkészek mindig – mondta, majd hozzátette azt is, a legnagyobb problémának azt tartja, hogy az embereknek soha nincs idejük semmire.

Ez most csak részben volt igaz, mert a résztvevők hajnalig tartó mulatságon vettek részt és kívánjuk, még sok hasonló szép estében legyen részük.