Makó Sport Színes

Az ostorfával is megismerkedtek a makói kerékpártúrán

Különleges kerékpártúrát szervezett a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda: a Maros-parti város védett fáit ismerhették meg a résztvevők. Nemcsak a Juhász Gyula-emlékfát nézték meg két keréken, hanem más egyedi fákat is.

Gajáta Fanni – Makó

Mintegy 20 résztvevő pattant vasárnap reggel kerékpárra, hogy a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda által szervezett túrán megismerjék a város védett fáit. 15 helyszínen különleges példányt fedeztek fel a résztvevők, köztük a platánt, az ostorfát, a mocsári ciprust, a császárfát vagy éppen a japánakácot.

Czabar Eleonórának nem ismeretlenek ezek a fák: egykor a Makói Természetbarát Egyesület tagjaként már összegyűjtötte ezeket a védett egyedeket. Most kerékpárra ült és a többiekkel meg is nézte.

– Egy betegség miatt nem vagyok az igazi, egyensúly problémáim vannak és csak a biciklin érzem jól magam. Kovács Gáborral régi ismeretségünk van, és amikor megkeresett ezzel a túrának az ötletével, átadtam a gyűjtéseimet – fogalmazott Nóra. – Az egészség fontos, ezért is jöttem el. Szerintem az egészségfejlesztés a fiatalok érdekeit szolgálja, hogy ne betegedjenek meg.

A közel 15 kilométeres távra több gyerek és iskolás is jelentkezett. Szalados Bence szeret kerékpározni is. A 15 éves fiút Kovács Gábor is tanítja, így ezért is pattant a kétkerekűre.

– Nagyon szeretek bütykölni, így a kerékpáromat is magam szerelem. Egy Gepida típusú bicajom van, amit nemrég vettem. A városban szoktam tekerni, de néha Apátfalvára és Kiszomborra is ezzel megyek – mondta Bence.

navigate_before
navigate_next

Az egész délelőttös program az országzászlónál található ostorfánál kezdődött és végül a Liget utcai japánakácnál fejeződött be.