Színes Térség

Jubiláns házasokért tartottak misét Földeákon

Jubiláló házaspárokat áldottak meg ma délután a földeáki római katolikus templomban. Olasz Attila plébános prédikációjában arról beszélt, hogy a házasság férfi és nő között a legideálisabb létforma.

Báthory Anikó – Földeák

Az ötvenedik házassági évfordulónkat épp ma ünnepeljük, így még különlegesebb számunkra a mai szentmise – mesélte a szombati ünnepi alkalmon Szabó Sándorné. – Azon a napon is gyönyörű idő volt, egy felhőt sem láttunk az égen. A barátaink egy virágcsokorral leptek meg ezen a különleges ünnepen, így most is bokrétával érkeztem a templomba.

Olasz Attila plébános prédikációjában kiemelte, a házasság Isten akaratából létezik, tehát férfi és nő számára ez a legideálisabb létforma. A lelkipásztor elmesélte, amikor fiatalok mennek hozzá jegyesoktatásra, az örömök mellett mindig beszélget velük a konfliktuskezelésről is. A párok ekkor még el sem tudják képzelni, hogy lesznek problémák, nehézségek is az életükben. A házasságnak azonban nemcsak az egyik ember küzdelméből kell állnia, hanem közösen kell érte tenni, áldozatokat hozni, sokszor lemondani a saját elképzeléseinkről a másik érdekében. Nem az a jó házasság, amelyben nincs semmi probléma, hanem az, ha egy pár visszatekint a házasságukra több évtized távlatából, akkor úgy érzi, nem bánta meg a döntését.

navigate_before
navigate_next

A szentmisén minden házaspár áldásban részesült, majd egy-egy emléklapot kaptak évfordulójuk alkalmából.