Két, 1967-ben végzett osztály tagjai is találkoztak ma délelőtt a Návay iskolában. Ámulva nézték a megújult intézmény, keresgették a tablóikat a folyosókon. Kiderült, hogy annak idején az egyik osztályba csak lányok, a másikba csak fiúk jártak. Az élményeik azonban közösek.

Korom András – Makó

Negyvenöten iratkoztak be, 35-nek tudták a címét, s közülük 22-en vettek részt a csak lányokból álló 4. a. 50. osztálytalálkozóján, s emlékeztek vissza arra az öt osztálytársukra, akik már nem lehetnek köztük.

– Öt évvel ezelőtt volt az előző osztálytalálkozón, s ötévenként lesz ezután is, amíg lesz, aki azt megszervezi – mondta Szabóné Nagy Ilona. Hozzátette, mai napig betéve tudja, amit akkor pecsételtek a személyi igazolványába, amikor elvégezte az iskolát. De hallgassa meg, mit mondott:

Akadt a „lányok” között, aki egyenesen egy tortával érkezett a találkozóra. Fodor Antalné Szilágyi Júlia nem csak azt árulta, el, hogy milyen munkahelyeken dolgozott, de azt is, hogy hogyan befolyásolta az életét egy nyári leltározás:

A lányosztály tagjai ma:

Változatos sorsuk volt a beszerzőnek tanult fiúknak. Egyikük: Gazdag Sándor azt mondta, hogy van akivel ötven év után most találkozott ismét, s ezért be kellett, hogy mutatkozzanak egymásnak, szép pályát futott be Makóról indulva:

A fiúk, ma:

Mindkét osztály tagjai Kincses Timea tagintézmény-vezető köszöntötte, s ismertette velük az iskola fejlődését és működését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest