Fél évszázada töretlenül működik ez a közösség a településen. Az évforduló kapcsán és a közelgő idősek világnapja alkalmából köszöntötték a nyugdíjasokat Csanádpalotán.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

– Én itt születtem, a szüleim is itt éltek, itt jártam iskolába, itt mentem férjhez, a családom is itt van, nagyon szeretem ezt a települést – mondja Varga Andrásné, a csanádpalotai idősek klubjának tagja.

Az idős asszony szerint jó, hogy van egy közösség, ahová eljárhatnak beszélgetni, de a település rendezvényein is aktívak, vidám műsorokkal is készülnek, vagy éppen sütnek-főznek.

Csanádpalotán az Idősek Klubja már 50 éve töretlenül működik, erre az évfordulóra és az Idősek Világnapja alkalmából most külön rendezvénnyel készültek a Kelemen László Művelődési Házban, ahová nem csak a klubtagokat, hanem az összes nyugdíjast szeretettel várták.

– Sajnos ránk is jellemző, hogy elöregedő település vagyunk, de az időseink szerencsére nagyon aktívak. A mai napra mintegy kétszázötvenen jelezték, hogy szeretnének részt venni – mondja Nyergesné Kovács Erzsébet, aki portálunknak azt is elárulta, hogy számára a most 86 éves édesapja az, akitől a legtöbbet kapta.

A polgármester az idősek előtt beszélt az alapszolgáltatási központ felújításáról is, amelyre az önkormányzat még 2016-ban adott be pályázatot. A támogatási szerződés szeptemberben írták alá, így jövő év elején a munkálatok is megkezdődhetnek. Ebben lesz szigetelés, a régi nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer felújítása, és akadálymentesítés is, mintegy 31 millió forintból.

A rendezvényt a Csanádpalota Térségi Alapszolgáltatási Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szervezte, a résztvevőket helyi gyerekek verssel és zenés, táncos műsorral szórakoztatták. A polgármester külön köszöntötte az évtizedeken át Csanádpalotán tanító Bak Bélánét is, aki 65 évvel ezelőtt kapta meg diplomáját.

– Az Idősek Klubjának jelenleg 53 tagja van, részt vesznek a közösség életében, összetartanak. Ezt és az egymás iránti tisztelet és szeret, az amit a fiatalok leginkább eltanulhatnak tőlük.Ez sajnos manapság nem mindig van így a közösségekben – mondja Szabóné Székely Renáta, az alapszolgáltatási központ intézményvezetője.

A gyerekek műsora után az időseket élő zenével és ebéddel is várták a művelődési házban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest