Hírek Makó

Tizenkilencen voltak Lázár János makói fogadóóráján

Földügyekkel, devizahitellel és közmű szolgáltatókkal kapcsolatosan is kérték a térség országgyűlési képviselőjének segítségét.

Nagy Szabolcs – Makó

– Nem láttunk már más megoldást, csak azt, hogy eljövünk a miniszter úr fogadóórájára – mondja Kerepes László a térség országgyűlési képviselőjének irodája előtt. Az idős férfi és neje Makó-Rákosról érkezett, föld ügyben kér segítséget.

– A nejem, amikor elhunyt az édesanyja örökölt körülbelül egy hektár földet. Ennek valahol a Kossuth TSZ-nél kellene most lennie, de mindig elküldenek, pedig hosszú ideje járunk utána. A nejemnek három testvére van, ők annak idején gond nélkül hozzájutottak az örökséghez, csak ő nem – tudtuk meg Lászlótól.

A férfi szerint ennek a földnek az értéke mintegy 1,5-2 millió forint most, ezért nem szeretnének lemondani róla, ám hiába próbálják kinyomozni, nem jutnak előrébb a megoldáshoz.

A térség országgyűlési képviselőjének mostani makói fogadóórájára összesen tizenkilencen jöttek, a földdel kapcsolatos ügyek mellett szó volt devizahitelről, közmű szolgáltatókkal kapcsolatos problémákról, de volt aki fogyatékossági támogatással kapcsolatban kérte Lázár János segítségét.