Nyuszit, bárányt és borjút is simogathattak a kicsik, de ügyességi játékokkal is készült az Erdélyi Püspök utcai óvoda az idei családi napra. Minden évben különböző téma köré szervezik, idén a tanyavilág volt soron.

Nagy Szabolcs – Makó

Az elmúlt két hétben a tanyavilággal és annak állataival ismerkedtek az óvodában a gyerekek, ennek lezárásaként a családi napon néhányat közelről is megismerhettek, megsimogathattak. A Makói Óvoda intézményvezető-helyettese szerint már hónapokkal ezelőtt megfogalmazódott, hogy egy napot ehhez a tematikához kellene igazítani, mert egyre kevésbé ismerik a gyerekek ezeket az állatokat.

– Nagyon sok családi házban sincsenek már állatok, ezért gondoltuk, hogy így kicsit közelebb tudjuk hozni őket a gyerekekhez. A családi napot minden évben megrendezzük ősszel, ennek a célja az is, hogy a kollégák megismerkedjenek a szülőkkel, és a szülők is egymással. A rohanó hétköznapokban erre kevés lehetőség van – mondja Martonosi Szilvia.

Az állatsimogatáson kívül számos ügyességi játékot is kitaláltak a gyerekeknek, a makói Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete pedig régi népi játékeszközöket is hozott.

A Makói Óvoda intézményvezető-helyettesétől azt is megtudtuk, a családi nap szervezésében a szülők is részt vesznek, akik szintén nagyon sokat segítettek abban, hogy a kicsik jól érezzék magukat a családi napon.

Szombaton két másik óvodában is lesz családi nap, a Kálvin téri és a Hold utcai telephelyen is tanyasi témában játszhatnak majd a gyerekek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest