Kovács Sándor körzetében is befejeződött a járdaprogram, 1600 négyzetméteres szakaszon. Az önkormányzati képviselő szerint nagyon sok a rossz járda Makón, de a források elosztása igazságosabb, mint volt.

Nagy Szabolcs – Makó

Százmillió forintos keretösszeget határozott meg a képviselő testület a járdaprogramra ebben az évben, ami bár körzetekre lebontva nem sok, a korábbi gyakorlattal szemben legalább minden képviselő ugyanannyit kapott, mondta el Kovács Sándor.

– Minden képviselő tehetett javaslatot a felújítandó járda szakaszokra, persze nem volt könnyű dolgunk, nagyon sok rossz járda van Makón. Összességében elégedett vagyok az idei mennyiséggel, természetesen mindenki azt szeretné, hogy jövőre nagyobb keretösszeget tudjunk majd erre fordítani – tudtuk meg az önkormányzati képviselőtől.

Kovács Sándor körzetében most a Baross utca Vásárhelyi utca és Bolygó utca közötti szakasza, a Kürt utca teljes hossza, és a Szerecsen utca Ady Endre és Holló utca közötti szakasza kapott új járdaburkolatot. A munkálatokat a makói Földesi-Ép-Ker Kft. végezte.

– Majdnem minden utcában aszfalt, illetve megrongálódott beton burkolat volt, a helyére pedig térkő került. Összesen 1600 négyzetméteres területen dolgoztunk. Nagyon örültünk annak, hogy az önkormányzat minket is bevont a járdaprogramba, reméljük később is tudunk majd ebben dolgozni – fogalmazott Földesi Csaba.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: az utómunkálatok során természetesen helyrehozták azt is, amit esetleg a munkagépekkel megrongáltak, illetve több utcában – ahol lehetőség volt rá – a csapadékvíz elvezetést is megoldották a felszínen, vagy a járda alatt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest