A még az 1890-es években makói betelepültek által feléledt Temes megyei kistelepülésen szeptember 17-én végigsöpört vihar ledöntötte a református templom tornyát. Ennek újjáépítéséhez járult hozzá egyhangúlag 1 millió forinttal a makói képviselő-testület. Az erről szóló megállapodást ma délután írta alá a két testvértelepülés polgármestere: Farkas Éva Erzsébet és Ihász János.

Korom András – Makó

Nem csak az igazfalvi magyarok, de a térség szimbólumának is számító, az 1989-es romániai forradalomig nagyobb felújítás nélkül maradt református templom tornyát szó szerint elfújta a szeptember 17-én a településen átzúgó vihar.

Így fújta el a templomtornyot a szélvihar.

A torony mellett a templomszerkezet is erősen megrongálódott. A falu lakói közül naponta 50 dolgozott a romok eltakarításán, s szinte azonnal gyűjtés indult a templom újjáépítésére, mely felújítási tervei a vihar előtt már elkészültek, de azt a károk miatt most fel kell újítani. Makó, több képviselő javaslatára csatlakozott azokhoz, akik pénzzel is segítik ezt a munkát. Szerdai ülésükön egymillió forintot szavaztak meg a templomfelújításra.

Az ezzel kapcsolatos megállapodást ma délután a makói városházán írta alá a két polgármester, Farkas Éva Erzsébet és Ihász János.

Hogy miért támogatja Makó a Makóról elszármazottak által benépesített Igazfalvát, azt Farkas Éva Erzsébet mondja el.

Ihász János, Igazfalva polgármestere a károk nagyságáról és az összefogásról is szólt:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest