A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a felszámolóbiztosnak, aki a gyanú szerint 2014-2015-ben pénzt kért azért, hogy felszámolási eljárás során kiírt pályázat eredményét befolyásolja.

A gyanú szerint az elkövető felszámolóbiztosként járt el 2014-2015-ben egy Csongrád megyei cég felszámolása során. A gyanúsított segítséget ígért a felszámolás alatt álló cég ügyvezetőjének abban, hogy a cég telephelye és vagyontárgyai az ügyvezető érdekkörébe tartozó másik cég tulajdonába kerüljenek a felszámolási eljárás során. A gyanúsított összesen mintegy húsz millió forintot kért és kapott az ügyvezetőtől ezen közreműködés fejében. A cég a pályázatot megnyerte, ugyanakkor a vagyontárgyak, a gyanúsítottól független okból, végül nem kerültek a cég tulajdonába.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntette és befolyással üzérkedés vétsége miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne – közölte az ügyészség, de arra nem tért ki, hogy melyik cég felszámolásáról van szó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest