Három fórumot is tartott a közelmúltban a fürdőbővítésről a makói önkormányzat, s 2640 makói töltötte ki az újabb konzultációs kérdőívet: ezek alapján a város a Makovecz Imre- által megálmodott fürdő befejezéséhez és a hozzá tartozó uszodakomplexum megvalósításához 8,8 milliárd forintot kér a kormánytól. A kérést magában foglaló sürgősségi indítványt a holnap délelőtt 9-kor a Koronában kezdődő testületi ülésen tárgyalják.

Korom András – Makó

Biankó csekket kíván beváltani a makói képviselő-testület, hiszen Lázár János, a Hagymatikum fejlesztésével kapcsolatos előző rendkívüli ülésen már bejelentette, hogy Makó akár 3,5, akár 8,5 milliárd forintos támogatást kér a fürdő fejlesztésére, mindkettő a rendelkezésére áll, a Makovecz Program keretében. A kisebb összeg a fedett uszoda nélküli, míg a nagyobb az azt is magában foglaló bővítést fedezi.

A térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban azt kérte, hogy a végleges döntés előtt tudják meg, hogy a makóiak melyik változatot is akarják. A város kikérte a turisztikai szakemberek, a fürdődolgozók és a helybéliek véleményét. És figyelembe vette a 2640 kitöltött konzultációs kérdőívre adott válaszokat is.

Ezért kéri a 8,8 milliárdos vissza nem térítendő támogatást a kormánytól a fürdő bővítésére, illetve azt hogy a járási székhelyként épülö  uszoda-komplexum működtetéséhez szükséges támogatást is biztosítsa. Értesülésünk szerint a holnapi testületi ülésen jelen lesz Lázár János is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest