Kevés lakos jött el, ők is inkább saját problémájukra kértek segítséget. Kaptak is erre ígéretet, ám nekik is ki kell venniük a részüket a munkából.

Nagy Szabolcs – Makó

A felzárkóztatásról lehetőségéről és esélyeiről tartott közmeghallgatást ma délelőtt a makói roma kisebbségi önkormányzat az Egyesített Népjóléti Intézmény Királyhegyesi utcai Idősek Klubjában. A lakosok közül sokan dolgozni vannak, vagy épp napszámba járnak, így mindössze három asszony jött el, hogy segítséget kérjen.

Sztáncs Jánosné azért jött, mert szeretné, ha segítenének neki a háza udvarában álló fák kivágásában, amelyek már a tetőjét is veszélyeztetik. Az illetékeseknek már szóltak, az időpont még nincs tisztázva, de sor fog kerülni erre, válaszolt neki Gilingerné Ráday Krisztina. Özvegy Rostás Lászlóné pedig a felvizesedett háza kijavításához szeretne segítséget kapni. Emellett viszont köszönetet is mondtak azért, hogy az önkormányzat a téli időszakban tüzelővel segítette őket.

Szó volt természetesen a Honvéd-programról is, amelynek kapcsán a makói roma kisebbségi önkormányzat elnöke szerint végre már nem jövő, hanem jelen időben lehet beszélni.

– A terepen dolgozó szociális munkások – akiket azért alkalmaztak, hogy végigjárják a családokat, beszélgessenek velük, összeírják az igényeket – elkezdték a munkát. Ebbe a munkába már a nemzetiségi önkormányzat is bekapcsolódott. A mostanihoz hasonló közmeghallgatások is fontosak, hiszen minden érintett véleményére, javaslatára kíváncsiak vagyunk mi is, és a városi önkormányzat is – mondja Gilingerné Ráday Krisztina.

A makói roma kisebbségi önkormányzat elnöke hozzátette: a Honvéd-program részeként a legtöbben a hamarosan elinduló tehetséggondozás és a Kaláka-program iránt érdeklődnek, ezekre sok jelentkező van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest